2327391 - Mexico CFDI IDoc Troubleshooting Guide

Symptom

This SAP Note aims to clarify questions about the implementation and use of the solution that support the Mexican legal requirements CFDI Digital Invoice solution (Factura Electrónica) required by Mexico's tax authority SAT. We intend to maintain this SAP KBA updated with new SAP Notes and other future changes regarding this solution. We also invite you to check out the SAP Note 2525257, in order to keep updated on overall Localization Latin America topics and solutions.

A - SAP Notes and SAP KBAs
B - Foreign Trade Complemento
C - Means of Payment
D - Other topics
E - Not covered scenarios

LAST UPDATE: 22.05.2023
LAST CHANGE: adjustment to section D13

Read more...

Product

SAP ERP all versions

Keywords

payment method, método de pago, factura electrónica, sat, catálogo de formas de pago, cumplimiento de requisitos en la expedición de comprobantes fiscales, facturas electrónicas, cfd, comprobantes fiscales digitales por internet, cfdi sat, catálogo de métodos de pago, efectivo, cheque, transferencia, tarjetas de crédito, monederos electrónicos, dinero electrónico, tarjetas digitales, vales de despensa, bienes, servicio, por cuenta de tercero, dación en pago, pago por subrogación, pago por consignación, condonación, cancelación, compensación, “na”, na, n/a, otros, peso, pesos, moneda, mxn, currency, currencies, complement de comercio exterior, complemento de comercio exterior, means of payment, mean of payment, medios de pago, media, medio, abono, recompensa, entero, servicio de administracón tributaria, méxico, mexico, mejico, shcp, secretaría de hacienda y crédito público, régimen general, agency, fiscal authority, bapi, badi, method, mexican localization, localisation, billing, invoice, factura, faturas, facturas, invoic02, mxcfdireq00, mxcfdiresp001, mxcfdiinv001, cfdi_monitor, anexo 20 de la resolución miscelánea fiscal para 2012, anexo 20, annex 20, cfdi schema, pi/xi, pi, xi, cfd, zssf_test_pse, pse, certificate, certificado, wrong password, no credentials in system, pse denied, vf02, vf01, vf03, release to accounting, no credentials available, sapgenpse, strust, lssfzu07, idmx 219, dmx219, idmx-219, idmx, message class, vf22, bancomer, banco de mexico, banxico, sat, secudir, mexico, dir_instance, oim, error message, seclogin, digital certificate, xml, sapmxdi, mxdi, kernel update, after kernel update, al11, pin, pse pin, facturación, billing, billing process, digital billing, renewal, mexiko, idmx212, expired certificate, mejico, expirado, ssf kernel error, méxico, invalid parameter, authorities of mexico, mexico authorities, fiscal authorities, autoridades fiscales, idmx_di_check_ssf_config, e219(idmx), sapcryptolib, ssfc_getowncertificate, idmx_di_pseprof, vf04, fb01, vfx3, electronic invoice, electronic billing, idmx_di_vpseprof, no valid pse, cfdi, cfd, cfd 2.2, annex 3.3, 3.30, cfd 3.3, complemento de pagos, pagos recibidos, pago, pagos. Complemento de Pagos, Pagos Recibidos,e-Payment, ePayment, ePago, overview, how-to scenarios

, KBA , FI-LOC-LO-MX , Mexico , How To