2597952 - SII error 4111 from AT for a not Spanish third party

Symptom

The SII XML file submitted to Spanish Tax Agency, for a not Spanish third party, is received back with Agencia Tributaria (AT) error code:

Error: 4111 - Valor del campo ID incorrecto

<siiR:EstadoRegistro>Incorrecto</siiR:EstadoRegistro>

<siiR:CodigoErrorRegistro>1104</siiR:CodigoErrorRegistro>

<siiR:DescripcionErrorRegistro>Error en el bloque de la Contraparte. El NIF tiene un formato erróneo.NIF:XXXXXXXX. NOMBRE_RAZON:XXXXXXXXXX</siiR:DescripcionErrorRegistro>

Read more...

Environment

• Financial Accounting (FI).
  • Legal Requirement Spain
  • SII - Suministro Inmediato de Información
  • SAP ERP C

Keywords

Codigo[4111] Error en el bloque de la Contraparte. El NIF tiene un formato erróneo,"sistema de intercambio de información sobre el IVA", vies, http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/,  file rejected, wrong file, Suministro Inmediato de Información, Immediate Supply of Information, SII, Spain, Spanish, localized solution, localization, country specific,  ID-FI-ES, SAP for Me. Real Decreto 596/2016, de 2 de diciembre,  EDOC_COCKPIT, e-doc cockpit,<siiR:EstadoRegistro>Incorrecto</siiR:EstadoRegistro><siiR:CodigoErrorRegistro>1104</siiR:CodigoErrorRegistro><siiR:DescripcionErrorRegistro>Valor del campo ID incorrecto</siiR:DescripcionErrorRegistro>,  EDOCUMENTFILE, XML-file, F2141, Message no. F2141, Country XX is not an EC member, Message no. F5284, VAT reg.no. was transferred from customer master record  Message no. F5407,Document contains VAT reg.no. ESxxxxxx but no EC-relevant tax code, CA-GTF-CSC-EDO-ES , KBA , XX-CSC-ES-FI , use FI-LOC-FI-ES , XX-CSC-ES , Spain , CA-GTF-CSC-EDO-ES , Document Compliance Spain , Problem